Meteorzápor május 23/24-én?

A 209P/LINEAR üstökös pályáját május 23/24-én keresztezi bolygónk. Ez azt jelenti, hogy a kométából korábban kiszakadt porszemcsék meteorrajként jelentkezhetnek. Az üstökös magja idős, alacsony aktivitású, ám van remény arra, hogy életének korábbi szakaszaiban jelentősebb mennyiségű anyagot bocsátott ki. Az előrejelzések szerint éjfél körül, Kanada területén van a legnagyobb esély a jelenség megfigyelésére. Ha lesz komoly aktivitás, úgy érdemes itthonról, akár egész éjjel (sőt néhány nappal korábban és később is) figyelni az eget. A radiáns a Camelopardalis és az Ursa Minor csillagképek határán található, így cirkumpoláris, tehát csak várnunk kell a hullócsillagokra.
Forrás: http://www.mcse.hu/egyesulet/eszlelesi-ajanlat/egi-kalendarium-2014-majus/

 

Meteorzápor jöhet Péntek éjjel érdemes lesz az eget kémlelni, szerencsés esetben sok hullócsillagot láthatunk. Bolygónk a 209P/LINEAR üstökös pályáját ma éjjel fogja keresztezni, ez azt jelenti, hogy az égitestből korábban kiszakadt apró porszemcsék meteorrajként jelenhetnek meg az égen.
A szerencsére is szükség lesz
Bár alacsony aktivitású és idős az üstökös magja, ugyanakkor van remény, hogy élete korábbi szakaszában nagyobb mennyiségű anyagot bocsátott ki. Az előrejelzések szerint a legnagyobb aktivitás magyar idő szerint szombat reggel 9 óra körül várható, óránként 100 és 400 közti meteorral, de érdemes lesz figyelni az eget már az éjjeli és hajnali órákban, sőt még a következő egy-két napban is. A radiáns a Zsiráf és a Kis Medve csillagképek határán, északi irányban látható majd.

Meteorológiai feltételek: Péntek este délnyugat, nyugat felől megkezdődik a felhőzet megvastagodása, és az éjszaka második felére a Dunántúl jelentős részén felhők takarhatják az eget, ezzel szemben a Dunától keletre eső tájakon többnyire derült időre van kilátás, csak időnként jelenhetnek meg helyenként átmenetileg felhőfoszlányok az égen, rövid időre takarva előlünk a tiszta eget.

Forrás: http://www.idokep.hu/hirek/meteorzapor-johet

 

Lehet kicsit túlzás, de nekem tetszett a következő anyag is:
Zsiráf energiák
A Camelopardalis-meteorok a 209P/LINEAR üstökös maradványai, egy üstökösé, mely 5 évente kerüli meg a Napot és 2004-ben fedezték fel…
A meteor záporokat a csillagkonstellációból nevezik el ahonnan a meteorok származnak. Camelopardalis a Zsiráf csillagképből való, egy cirkumpoláris konstelláció, ami azt jelenti, hogy megkerüli a sarkcsillagot. Könnyű megtalálni, mert közel van a Nagy és a Kis Göncölszekérhez.
Mivel ezt a meteorzáport egy csillag-zsiráfról nevezték el [Camelopardalis], fontos energiáját szemügyre venni.
A zsiráf felépítésének köszönhetően messze ellát a ’jövőbe’, rendelkezik a képességgel, hogy elérjen olyan dolgokat, ami mások számára elérhetetlen. A zsiráf a legmagasabb állat, 18 láb magasra nőhet, 7 láb hosszú nyakkal. A zsiráf segít nekünk, hogy életünkre egy magasabb perspektívából tekintsük le. Ez az energia tartalmazza azt a szükségszerűséget, hogy „kinyújtsuk a nyakunkat” és felvállaljuk a rizikót, amikor messzebbre megyünk, mint azt valaha elképzeltük.
A zsiráflábak szilárdan állnak a Földön, de fejük az égben, összekapcsolva az eget a földdel. Rugalmas nyakuk láthatóvá teszi azt, ami mögöttük, mellettük, előttük rejlik. Ez lehetővé teszi a képességet, hogy ismerjék a jövőt és a múltat.
A Zsiráf azt mondja, eljött az idő, hogy a távolbalátásotoknak megengedjétek, hogy vezessen Benneteket. Megérzéseitek és tisztánlátásotok elmondanak Nektek valamit. Hallgassátok meg szíveteket. Rendelkeztek a felsőbb [finom] észleléssel és a belső tudattal. Mondjátok el szavakkal és osszátok meg tudásotokat másokkal. Gyakran ismeritek a jövőt és érezhetitek, mi fog bekövetkezni.
Forrás: http://www.thequantumawakening.com
Szerző: Gillian MacBeth-Louthan, 22.05.2014