FONTOS!!!

Kérlek olvassátok el a  Szerző / Fordító javaslatát a cikk elolvasása előtt:

Mielőtt önmagunk és családunk homeopátiás kezelésébe fognánk, vegyük figyelembe a következő szempontokat:

Tapasztalat hiányában mindig forduljunk hiteles képesítéssel rendelkező homeopata szakemberhez, s soha ne kísérletezzünk magunkon. A homeopátia ezredévekre visszanyúló bevált gyógyítási módszer, de a gyógyulás olykor csak a placebo hatásának köszönhető. Ennek oka a homeopátiás szerek készítésében rejlik:

A gyógyításra használt kémiai/állati/növényi eredetű anyagból, először az úgynevezett ősoldatot készítik el. Ebből az ősoldatból egy egységnyit 100-szorosára hígítanak, majd a hígított oldatból is vesznek egy egységet, s azt is 100-szorosára hígítják. Ezt a hígítási folyamatot ismétlik 30-szor, 100-szor, vagy többször. Mire a kívánt hígítású szer elkészül, előfordul, hogy már egyáltalán nem található meg benne az eredeti ősoldat hatóanyaga. A beteg mégis meggyógyul, mert hisz a szer hatásában…

Ha e gyógymód mellett döntünk, csak és kizárólag biztos forrásból származó, eredetében (gyártó) ellenőrizhető homeopátiás termékeket használjunk. Soha ne állítsunk elő házilag homeopátiára használt szereket. A jelen cikkben olvasható összetevők egy része erősen mérgező (farkasboroszlán, sárga jázmin), vagy égési sérüléseket (ezüst-nitrát), allergiás kiütéseket (mérges szömörce) okoznak. Habár minőségi szer használatából baj nem származik, mindig tájékozódjunk az egyes összetevőkről.

A homeopátia szakember felügyelete mellett más gyógymódok hatásos kisegítője, vagy helyettesítője lehet. Mint minden természetes gyógymód, segít a szervezet egyensúlyának megteremtésében és fenntartásában, de akut, súlyos problémák fellépése esetén sosem szabad csak ezekre hagyatkozni.

Alkosd meg a saját homeopatikus elsősegély csomagodat!

Homeopátia

A homeopátia egy olyan gyógyászati módszer, ami természetes anyagok elenyészően kicsi mennyiségét használja föl az ember immunrendszerének és a test természetes védekezési folyamatának a stimulálására. A homeopátiás gyógymódok az összetevőként használt növényi vagy állati rész után kapják a nevüket. A homeopátia segít az átmeneti tünetek gyógyításában, de hosszú távú gyógyulást is biztosít az egyedei, teljes testet magába foglaló módszere miatt. Használata gyakran egy-egy betegségből való teljes felépülést eredményez, miközben a páciens helyzetének jobb megértését biztosítja. Ez a fajta gyógymód lehetővé és könnyebbé teszi a betegség kiújulásának vagy rosszabbodásának elkerülését a test természetes védelmi rendszerének stimulálásával, az immunrendszer és a normális sejtműködés helyreállításával.

A homeopátiás készítmények az anyag (növényi, ásványi, kémiai, vagy állati eredetű összetevő) vízben történő feloldásával és heves összerázásával készül. Minél jobban feloldódott az anyag, annál hatásosabb a készítmény. Ezeket rendkívül csekély dózisban használják, s a gyógyítás elve a „hasonló hasonlót gyógyít” elv.

Néhány példa:

– A hánytatógyökér nagyobb dózisa hányást eredményez, de elenyésző adagban hányinger csökkentő hatása van.

– Az elalvás előtt fogyasztott kávé normális esetben álmatlanságot okoz, de minimális dózisban álmatlanság kezelésére használják.

– A nátrium-szulfát nagy mennyiségben hasmenést okoz, míg apró dózisokban annak kezelésére alkalmas.

Homeopatikus gyógymód használata előtt tisztában kell lenni a kezelt személy genetikailag öröklött tulajdonságaival, az eddigi kórtörténetével, a testalkatával, a fiziológiai típusával és a jelen tüneteivel kapcsolatban. A homeopata számos olyan kérdést tesz föl, ami eltér egy orvos által feltett kérdésektől, mivel neki tisztában kell lennie az „egész” testtel kapcsolatban.

Jellemző kérdések:

– A nap mely időszakában van a legtöbb energiája és melyikben a legkevesebb?

– Milyen időjárást kedvel és milyet nem?

– Hogy érzi magát hegyvidéken és tengerparton?

– Milyen ételek után vágyakozik és melyektől iszonyodik?

– Milyen pozícióban alszik?

– Melyik álmára emlékszik?

– Hogyan hat magára a mozgás vagy a fekvés?

Homeopatikus gyógyszerek százai vannak, ahogy számos más gyógyítási változat is létezik, ami úgyszintén a hasonlóság elvét alkalmazza. A homeopátia egy alapos, és más gyógyítási eljárásokba jól beépíthető módszer.

A homeopátiás készítmények helyettesíthetik a mesterséges gyógyszereket. Nem lépnek kölcsönhatásba más gyógyszerekkel és nincsenek ismert mellékhatásaik.

Homeopatikus elsősegély csomag

A homeopátiás elsősegély csomag hasznos lehet a ház körül, az autóban vagy akár a nyaralás ideje alatt. Ez a csomag tartalmazza a tíz legfontosabb gyógymódot, ami normális esetben és a legtöbb helyzetben elegendő az elsősegélynyújtáshoz.

Arnica suave (alapanyaga a hegyi árnika, kvarckristály és borostyán gyanta) – mindenfajta fájdalom, ficam, húzódás, fejfájás, napégés (külsőleg)

Arnica (alapanyaga a hegyi árnika)– mindenfajta fájdalom, ficam, húzódás, fejfájás, napégés (belsőleg)

Apis mellifica (alapanyaga a házi méh) – harapások, csípések, folyadék visszatartása, lábak dagadása

Argentum nitricum (alapanyaga az ezüst nitrát) – gyomor- és bélhurut, gyulladt torok, stressz

Cocculus indicus (alapanyaga a levantei gömbbogyócserje gyümölcse) – alvászavarok, tetanusz, tengeribetegség

Gelsemium sempervirens (alapanyaga a sárga jázmin) – gyulladt torok, köhögés, meghűlés, influenza, hidegrázás

Ignatia amara (alapanyaga a szentignác-bab) – ingerlékenység, hiper-érzékenység, idegesség, hisztéria

Mezereum (alapanyaga a farkasboroszlán) – égető fájdalom, csontfájás, hideg-érzékenység, fejfájás

Nux vomica (alapanyaga a hánytatódió) – ételmérgezés, utazás alatti rosszullét, másnaposság, emésztési zavarok, gyomorrontás,

Rhus toxicodendron (alapanyaga a mérges szömörce) – izomfájás, fájdalom, merevség, túlterhelés

Szerző/Fordító: Dániel